LOOK OF THE DAY 190213

Hat H&M/Fake Collar Front Row Shop/Dress Weekday/Belt Vintage/Coat Cheap Monday/Jeans Replay/Shoes Cheap Monday/Bag DKNY 
 
Hej alla fina, jag vill redan nu informera er om att inom snar framtid kommer min blogg på Carolines World tas bort. Jättetråkigt jag vet.. (Denna kommer ligga kvar men inte uppdateras). Vart jag hamnar härnäst är fortfarande lite hemligt men har stora planer and i bet you're gonna like it! ;-) 

Hi cuties! I want to inform you that my blog at Carolines World no longer going to exist, I have just two weeks left then my blog is going to be deleted. Really sad, I know.. (This blog will be left but don't updated at all). But I have big plans and a lot of secrets that I will share with you in a near future, can't wait to tell!

FASHION STORY: HER AGAIN

 
 
När jag assisterade Pamela Bellafesta plockade jag kläder till denna plåtning. Detta är ett jobb för Contributor Magazine men i nästa nummer av Bullet Magazine kommer fler bilder så detta blir som en liten preview. Spännande! 

T-shirt by Acne, shorts by Josefin Strid and 3D-printed shoes by Naim Josefi. Photography by Johannes Helje, fashion by Pamela Bellafesta and creative direction by Clara Tagtstrom. Make up by Sandra Öjeland@MIKAs LOOKs, hair by Philip Fohlin and modeling by Lovisa Axelsson Hager@MIKAs. Fashion assistance by Sandra Ekenstam.

LOOK OF THE DAY

New hat H&M/New fake collar Front Row Shop/T-shirt H&M/New fake fur jacket Front Row Shop/New trousers vintage/coat Cos/shoes Ebay

SNAP!

Me & Sofia, style,com

SNEAK PEAK


INTERVIEW

Devotes Fashion Corner har gjort en liten intervju med mig, kul kul! 
– 
Devote's Fashion Corner has done a little interview with me!
 

-       Hur blev du modeassistent?

För mig var det av en ren slump. Jag skulle ha praktik genom min skola och råkade hamna hos Pamela Bellafesta under den perioden. Det tog mig en vecka och sedan insåg jag att det var helt rätt jobb för mig. Full fart, hårt och slitigt, men jag njöt av varje sekund!

 

-       Vad tilltalar dig med att jobba inom mode?

Jag lockas av att vara på plats där saker händer, att själv välja kläder och styla något tusentals kommer att se och hämta inspiration ifrån är fantastiskt. Att kunna experimentera med färg och form som tillsammans kommer att förmedla en känsla, att uppnå den känslan är oslagbart. För mig kan mode liknas med konst. Man får utlopp för sin kreativa sida vilket passar mig som handen i handsken.

 

-       Vad är drömjobbet inom modebranschen?

Jag må vara ung men har SÅ mycket drömmar och ambitioner i livet. Det är relativt svårt att svara på när jag inte fått chansen att testa på allt jag vill än, men ända sedan tidig ålder har jag drömt om att jobba på en tidning som chef-eller moderedaktör eller varför inte starta sin egen tidning? Annars lutar det mycket åt att jobba med PR men har även designerdrömmar.

 

-       Hur viktigt är kontakter?

Oj det måste vara branschens nyckel! Är du en okänd frilansstylist kan många nackdelar tillkomma. Det kan vara svårigheter som att få låna kläder från presskontoren och butikerna. Det många gör är att gå ihop stylist, fotograf, modell, hår och smink för att göra en no-budget plåtning som alla kan använda sig av i portfolion. Det kan tillkomma mycket gratisjobb till en början men man jobbar sig helt klart uppåt. Därför är det bra att assistera då du redan har en etablerad stylist i ryggen.

 

-       Upplever du att det är en ytlig bransch?

Både ja och nej. Alla jag träffat som jobbar inom branschen är otroligt trevliga och ödmjuka, det handlar inte om vem som har på sig vad eller hur man ser ut utan vem som presterar bäst. Självklart är det otroligt ytligt från ett utifrånperspektiv eftersom fokus i stort sett är på utseendet och modellen fast det i själva verket är kläderna man vill visa. Man kan absolut ge fel signaler om man bokar en i regel ”för smal” modell. Många har fått en skev bild på kroppsideal men för mig handlar det som sagt om kläderna och känslan i bilderna, man får bara blunda för allt sjukt och köra sitt race!

 

-       Hur hanterar du att jobba så nära med yta varje dag? 

Nemas problemas! Alla jag jobbar med är överraskande trevliga så jag känner inte riktigt av det. Förstår att det kan vara en annorlunda syn på detta om man jobbar som modell eller på en högre och professionellare internationell nivå. Jag jobbar med kläder och jag älskar kläder så detta är drömvärlden för mig!

 

-     Finns det en press att komma långt inom branschen? eller räcker det att assistera?

Det gör det absolut. Jag nöjer mig inte med att vara en assistent hela livet utan vill istället tvärtom ha någon som assisterar mig, då vet jag att jag har lyckats. Eftersom att jag vill jobba med just mode finns det alltid en liten skräck inombords att inte duga till och fastna någonstans på vägen mot målet. Jag sätter stor press på mig själv så för mig handlar det om att jobba mot olika steg och klättra uppåt, jag tror på mig själv, vet att jag kan och ger allt, jag hoppas det kommer räcka långt!

 

-       Hur ser en arbetsdag ut för dig? (under tiden du jobbade som modeass)

Som stylist sitter man inte vid en dator nio till fem och äter lunch klockan tolv. Jag har jobbat 11 timmar ena dagen, 9 timmar andra. Inte ätit på en vecka eller två. Det handlar om att ha en deadline och kunna slutföra det man börjat på medan man vid sidan av har 100 bollar till i luften. Man tar varje tillfälle i akt, åker du tunnelbana så passar du på att ringa ett samtal, är du på lunch passar du på att kolla mailen och du sover alltid med ena ögat öppet. Det består av mycket förarbete, sedan plåtning, därefter ännu mer efterarbete. En vanlig dag kan vara att jag springer mellan olika presskontor och lånar kläder eller gör returer.

 

-       Vad upplever du som svårast inom yrket?

Det är alltid en utmaning att få tag på rätt kläder, svårt att byta bana när man tycks ha en klockren idé i huvudet. Även lite tufft att vara alla till lags samtidigt, det kan ta lite på humöret hur mycket man än försöker.

 

-       Vad går du igång på mest inom jobbet?

Att se slutresultatet av ett jobb, så kul!! Även kul med processens gång, speciellt stylingen.

 

-       Kan man uppleva att andra tjejer flåsar en i nacken och är på väg att ta ens jobb? Konkurrensen måste vara hård tänker jag.

Ja, ja och åter ja! Så är det verkligen. Trots att man är vänner slåss man om jobben och är jordens största konkurrenter. Man kan inte alltid ge plats utan måste även ta lika mycket plats själv. Man får lov att ha skinn på näsan och nonchalant syn ibland. Annars bryts man lätt ned. Är du duktig tror jag verkligen på att din chans kommer när tiden är inne.

 

-       Vilket är det roligaste jobbet du gjort som modeass.?

Ett jobb för internationella Bullett Magazine med Pamela Bellafesta som boss! Numret kommer snart ut och det ska bli grymt kul att se bilderna som det ligger så mycket jobb bakom, vilket team vi var alltså! Finns några bilder på Contributor från samma plåtning ni kan se på min blogg.


VERSACE EROS

Några av er vet säkert vilket event-fan jag är. Tilltugg, dryck och mingel är den absolut bästa kombinationen. Idag hostade vi på Pretto PR ett event för lanseringen av parfymen Versace Eros. Vi hade en fantastisk lägenhet på Kungsholmen som vi de senaste dagarna jobbat med att fixa i ordning, notera guldananasarna! Det bjöds på delikatesser som bland annat ostron och anklever, lyckat säger jag bara!

STREETSTYLE: Sania Claus

Knäppte några bilder på snygga Sania från modeveckan.

Busnel mbfw

Har massa bilder jag glömt visa er. Här är mina favoritlooks från Busnels visning. Älskar ridhjälmen och de fina stickade tröjorna i gult och rött. Pluspoäng för den enkla och snygga stylingen. 
– 
Have a lot of pictures that I have forgotten to show you from fashion week. Here are my favorite looks from Busnel's fashion show. Love the helmet and those nice sweaters in yellow and red.

NEW IN

Ett av mina typ 100 senaste köp, ligger efter! I alla fall, detta är en sjukt snygg pennkjol som är lite kortare framtill + skinnlinning med fjädrar. Blev helt kär. Köpte den på frontrowshop. Hade på mig den igår och hade med mig kamera men det var mig en redig jävla snöstorm så kunde inte fota. 
– 
This is one of my hundred(?) latest purchases. It is a pencil skirt with leather and feathers. I just felt in love. You can buy it from frontrowshop. Wore it yesterday and carried my camera but it was a fucking snow storm so couldn't take photos..

BECKMANS

My favorite looks from Beckmans show!

JUST ANOTHER WEDNESDAY

Idag var jag på ett fantastiskt mingel! Det var en lansering av ett vin kallat Mia som är speciellt framtaget för att passa desserter. Som kombination till det alldeles söta och goda vinet var årets konditor Cecilia Andersson på plats och stod för alla godsaker ni ser på bilden. Dessertbordet var gjort för att gå hand i hand med vinet, vilket det verkligen gjorde. Vinet kommer i butik 1:a mars, kan verkligen rekommenderas! Nu vattnas det i munnen på er va!

BACKSTAGE @ STYLEIN

Igår jobbade jag på Styleins visning, fantastiska kläder, modeller och styling! 
– 
Yesterday I worked at Stylein's show. The clothes, the models and the styling was amazing!

MBFW OUTFIT DAY 2

Dag två avklarad! Självklart ska jag uppdatera er med MASSA bilder, både från visningar och en del streetstyle, ni får det förmodligen i morgon! 
– 
Day two – check! Of course I am going t show you a lot of pictures from the shows and some street style photos too. Probably tomorrow, stay tuned!

VALENTINE'S DAY

Alla hjärtans dag firades med min stora kärlek. Vi tände levande ljus, åt choklad och drack cava från Freixenet. Inga spektakel utan det var en alldeles perfekt alla hjärtans dag helt i min smak. 
– 
I was spending my Valentine's Day together with my big love and we were celebrating with some great cava from Freixenet, candels and chocolate. Could it be much better?

SS13 BY ME

Shorts by me/Hat Asos/Shoes Beyond Retro/The rest is from frontrowshop 

Finally done with this pair of shorts that you are watching on the pic. Transparent in white, love them and going to wear them the hole spring and summer! I am soon done with a really nice jacket as well... Will show you later!

MBFW OUTFIT DAY 1

I wore coat from Cos, transparent top from Monki, a vintage shirt, jacket from Promod, transparent shorts that I have made, trousers from Promod, shoes from Ebay, bag DKNY and hat Asos.

FIND THE PERFECT SHIRT

Någonting jag verkligen saknar i min garderob är en snygg vit standard skjorta med stel krage. Så otroligt snyggt att dra på sig till ett par jeans, extra snyggt är att dra över en tjocktröja över så att kragen sticker ut. Hur svårt ska detta vara att hitta? Antingen är de för transparenta, fel modell, har konstiga detaljer och fula sömmar. Som alla vet är de snygga skjortorna också lika dyra som de ser ut att vara, därför kan jag tipsa om H&M:s herravdelning där skjortorna kostar dryga 200 spänn och är riktigt schysta! 

Här ovan ser ni 3 snygga exempel på skjortlooks!


RSS 2.0