inspiration of today


BERLIN MINIGUIDE SHOPPING

På gatan Oderberger Straße 14 (som korsar Kastanienallee) kryllar det av second hand-butiker. Ovanför ser ni butiken Calypso med vintageskor för overkomliga priser. Detta är skoparadiset, här finns allt mellan himmel och jord. Härifrån kunde jag inte komma utan en påse i handen.


På samma gata (Oderberger Straße) finns många fler affärer att kika in på. Ovanför ser ni en liten butik P.GOO med en salig blandning av dyra och billiga plagg, populära märken var Burberry och Jil Sander. Passa även på att kolla in butikerna VED Orange och Oder Barfuß i närheten.


Den som blir trött i benen, eller i armarna efter alla shoppingpåsar ni bör ha samlat på er vid detta laget, ligger ett café som har de bästa kaffet i hela Berlin. Och det hörs väl på namnet, Bonanza Coffee Heroes Oderberger Straße 35. Här görs allt kaffe på plats och godare latte får man leta efter! Nästan mitt emot ligger en affär StiefelkombinatEberswalder Straße 22 med gamla tyska prylar som också är värt att kika in på.

 

En vintagebutik ni inte får missa är Bibab som ligger i det fina området Mommsen Straße 62. Här hittar ni Chaneljackor, dräkter, klänningar och pumps i alla färger och former. Allt är i toppskick och det förklarar nog priserna som dessvärre är väldigt saftiga men betydligt lägre än nypriset.

 

Mommsenstraße 57 ligger också butiken Madonna (och ett antal till lite finare dyrare butiker) är en butik med både nytt och vintage. Här finns allt man kan önska, men priserna är någorlunda höga.

Buffalo är en känd skobutik ni inte får missa om ni befinner er i Berlin, adress: Rosenthale Straße 46 Mitte, vilket är bland det bästa shoppingområdet i Berlin. Här ligger stora kedjor som Weekday och H&M samt några av Tysklands egna butiker. Ni hittar även Humana, billigare än någonsin, runt ungefär varje gatuhörn i Berlin (tex i Alexanderplatz, Charlottenburg, Friedrichshain). Där kan man göra otroliga fynd.


MEN DET NI ABSOULT INTE FÅR MISSA ÄR second hand-kedjan Kleidermarkt som i stilen och priserna liknar Beyond Retro. Ni har Made in Berlin (också i Mitte, Hackescher Markt), Garage som är en FEM våningar stor butik där du kan handla i kilopris och dessutom få otroliga rabatter under "Happy Hour"! (Ni hittar Garage på adressen: Schöneberg, Nollendortplatz. Ahornstraße). Samt Colours som också tillhör kedjan. (Kreuzberg, Mehringdamm)
Bergmannstr. 102
10961 Berlin).


OUTFITS x9

Mina senaste outfits, har ni någon favorit? Min egna favorit, om man får vara så självgod, är nummer 3!

Tonight I'm gonna bury that horse in the ground

Här får ni lite inspo istället för en outfit, enjoy!

WERA

Föll som pladask för dessa sandaler som fick följa mig hem i lördags. Vad tycker ni, behålla eller lämna tillbaka? Från Åhlens/Wera.

good night sleep tight


When you put your arms around me I get a fever that's so hard to bear

Nya byxor Stadsmissionen, skjortan jag bor i just nu + jacka Emmaus, kavaj Promod, skärp Beyond Retro, väska Decadent, skor Cheap Monday.

yesterday


I could stick around and get along with you


Silence is your call, You can play and fall, Hundred times around, Envy chances to rewind

Ny jacka + skjorta Emmaus Vintage/byxor Zara/skor Cheap Monday/Kavaj Promod/handskar marknad i Berlin/Skärp Beyond Retro.

Föresten, följ mig på Instagram! Finns under namnet Piffad, kan inte bli enklare att komma ihåg!

Look of Today

Byxor Stadsmissionen/skjorta lånad/kavaj Promod/jacka Zara/skor Cheap Monday.
Idag kom jag hem med lite godsaker från Emmaus vintage, vad får ni se imorgon!

YELLOW AMARILLO JAUNE GELB FLAVUS GUL AMARELO GIALLO GEEL

Gult hos Carven. Gilla gilla gilla!

I'VE BEEN A FOOL AND I'VE BEEN BLIND I CAN NEVER LEAVE THE PAST BEHIND


It's always darkest before the dawn

Köpte mig en apelsinskjorta i Berlin. Second hand såklart! Byxorna och skärpet är (såklart) också second hand och skor från Vagabond.

So let's set the world on fire, we can burn brighter than the sun

Fin marknad i Berlin.

someone has taken your heart too far from home

Ny kostym från världens bästa stad, Berlin! Intresserade av ett inlägg med lite (shopping)tips från staden?

Berlin outfit day 2


night in berlin

Skor – Zara
Poncho – GT
Väska – Decadent
Kostymbyxor – Stadsmissionen
Paljettkavaj + skärp – Beyond Retro

Berlin – first day

Bor på ett underbart 5-stjärnigt hotell. Här finns gott om öl och god mat. Mycket att titta och ta på. Här är det helt enkelt fint att vara.

BERLIN BABY

I natt lämnar jag Stockholm för Berlin. Kom gärna med alla tips ni har!

Like a feather you fall but the wind is too hard

Jag och mina gula toppat säger Glad Påsk! Nu ska jag kila iväg på påskbuffé, trevligt.

TOPSHOP HEELS


Look of TodayRSS 2.0